Ένας χώρος γεμάτος φαντασία και όνειρα!

Imagine στα αγγλικά σημαίνει "Φαντάζομαι, Ονειρεύομαι"

Με αφετηρία τον μαγικό, αθώο και πολύ δημιουργικό κόσμο των παιδιών υλοποιήσαμε σήμερα το δικό μας όνειρο. Δημιουργήσαμε ένα σύχρονο,  ασφαλές περιβάλλον όπου το κάθε παιδί μπορεί να εξερευνά, να ρωτά, να παίζει, να μιλά, να πειραματίζεται και να σκέφτεται  κριτικά, αξιοποιώντας δημιουργικά την φαντασία του, το δικό του όνειρο και τις δικές του ιδιαίτερες προτιμήσεις.

Το πρώτο σχολείο του παιδιού μου είναι εδώ!

O Βρεφονηπιακός Σταθμός Imagine αποτελεί την αρχή της εκπαιδευτικής δράσης. Ενα σχολείο με ξεκάθαρο στόχο, την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού, που θα καλλιεργεί όλες τις νοητικές, συναισθηματικές και κοινωνικές δυνατότητες του.

Για πολλά χρόνια οι έννοιες «παιδικός σταθμός» και «νηπιαγωγείο» ήταν συνυφασμένοι και σχεδόν ταυτόσημοι. Η αξία του παιδικού σταθμού όμως είναι φανερή στις μέρες μας, καθώς προετοιμάζει με τα απαραίτητα εφόδια τα παιδιά, ώστε να κάνουν το επόμενο βήμα και να ενταχθούν στις μεγαλύτερες βαθμίδες.

Στόχος του βρεφονηπιακού σταθμού “Imagine” είναι να προσφέρει στα παιδιά τα απαραίτητα κίνητρα και τις αξίες ώστε να εμπλουτίσουν το συναισθηματικό τους κόσμο, να καλλιεργήσουν τις ικανότητές τους και να μάθουν να αναλαμβάνουν την προσωπική τους ευθύνη, που είναι απαραίτητη για την εσωτερική τους ανάπτυξη, διαμορφώνοντας έτσι το ενδεδειγμένο πλαίσιο για τον πρώτο εκπαιδευτικό «σταθμό» της ζωής τους.

Ο σωστά οργανωμένος παιδικός σταθμός μας διασφαλίζει ποιοτικές συνθήκες εκπαίδευσης, καθώς διαθέτει εξαιρετικό εκπαιδευτικό προσωπικό, άρτιες υποδομές και όμορφο φυσικό περιβάλλον, ενώ το εκπαιδευτικό μας προγράμματα είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη των παιδιών, παρέχοντας ατμόσφαιρα ζεστασιάς, ασφάλειας, χαράς και αγάπης, ενώ παράλληλα προτρέπουμε και βοηθάμε τα παιδιά να ενταχθούν στην ομάδα και το κοινωνικό σύνολο αναπτύσσοντας έτσι πολύπλευρα την προσωπικότητά τους.

Θεωρούμε το κάθε παιδί ως ένα άτομο που κρατάει στα χέρια του το μέλλον του, που θέλει να το σέβονται και να του προσδίδουν την αξία που του πρέπει στην ταυτότητα, τη μοναδικότητα και τη διαφορετικότητά του.

Εμείς, οι παιδαγωγοί του Imagine, ως πρώιμοι καθοδηγητές θα στεκόμαστε δίπλα του και θα καλλιεργούμε την ανάπτυξη του μέσα από ευχάριστες, δημιουργικές, αξιόπιστες και πάντοτε ασφαλείς δραστηριότητες και εκπαιδευτικά προγράμματα.